Водещите новини :  БДЖ променя временно някои разписания
Интернет Медия БИГ.БГ 12/12/2007 15:40:00

От 12-ти до 21-ви декември включително, с изключение на 16-ти декември (неделя), Национална компания "Железопътна инфраструктура" отново ще извършва ремонтни дейности в участъка между Калитиново и Хан Аспарух, съобщи пресцентърът на БДЖ.
По тази причина ще бъдат променени разписанията и маршрутите на някои влакове, които по обичайния си график трябва да преминат през този участък. През горепосочения период ще бъде частично променен маршрутът на бързия влак № 8614 от Варна за София, който вози в състава си и вагони от Бургас, и по график пристига в София в 18:32 ч.През дните на ремонтните дейности, влакът ще се движи до гара Зимница по обичайното си разписание и маршрут. Между Зимница и Стара Загора този бърз влак ще бъде отклонен през Сливен и Тулово, вместо да се движи по обичайното си трасе през Ямбол и Нова Загора.

След Стара Загора влакът ще продължава пътя си по редовния си маршрут, но с променено разписание и ще пристига в София в 19:30 ч.

Поради тази промяна в разписанието, наложена от по-дългия маршрут на движение, при пристигането си в гара София този влак няма да прави обичайната си връзка със следните два други влака - бързия влак № 7631 София - Лом, който потегля в 19:00 ч. от Централна гара София; и международния бърз влак № 382 София - Киев - Москва, който потегля от Централна гара София в 19:30 ч.

Между Зимница и Стара Загора този бърз влак ще бъде отклонен през Сливен и Тулово, вместо да се движи през Ямбол и Нова Загора. За удобство на пътниците, които планират пътуване до гари, разположени по обичайното трасе на влака, "Български държавни железници" ЕАД ще пуснат допълнителен бърз влак от Зимница до Нова Загора, който ще потегля от Зимница в 12:30 ч. и ще пристига в Нова Загора в 13:24 ч.

Между Нова Загора и Стара Загора ще бъдат осигурени автобуси за клиентите на железопътния превозвач. През периода на ремонтните дейности със съкратен маршрут ще се движи пътническият влак № 80233 (Стара Загора - Ямбол).

Този влак ще пътува само между Нова Загора и Ямбол, като от Нова Загора ще потегля в 13:35 ч. вместо в обичайния си час 13:20 ч. и съответно ще пристига в Ямбол петнадесет минути по-късно от обичайния си график - т.е. в 14:23 ч. вместо в 14:08 ч. За пътниците от този влак ще има осигурен автобус между Стара и Нова Загора.

Информация на actualno.com

[ Назад ]
За принтиране Изпрати тази новина на приятел

Последните 10 новини в Водещите новини:


Коментарите са лични и отразяват мненията на потребителите!
Автор Коментар
    Карта на сайта  |  Вход  
Контекстна рекламa
Каталози
Последни търговски новини
Последни новини в интересноCopyright © 2004-2010 BiG.BG. Всички права запазени. Webmaster : press@big.bg
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от БИГ.БГ позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в БИГ.БГ е свободно.

Страницата се зарежда за 0.104 секунди.